Ik ga op vakantie en neem mee: mijn pinpas, creditcard én contant geld - Emerce (2024)

  • Home
  • Industry Wire
  • Ik ga op vakantie en neem mee: mijn pinpas, creditcard én contant geld

Industry Wire

Geplaatst door Visa

Ik ga op vakantie en neem mee: mijn pinpas, creditcard én contant geld - Emerce (1)

Amsterdam, 6 augustus 2024 – De vakantie is geboekt, de koffer is ingepakt en alle belangrijke documenten liggen klaar. En als je toch iets vergeet, koop je het op plaats van bestemming wel. Maar, heb je al nagedacht over hoe je op vakantie gaat betalen? Houd je het bij je pinpas of betaal je lekker makkelijk met je telefoon? Neem je een creditcard mee voor grotere aankopen en betere bescherming? Of vertrouw je op contant geld omdat dat nog de betaalnorm is op je bestemming?

Een vakantie draait om plezier en ontspanning. En financieel goed voorbereid zijn is essentieel voor een relaxte reis. Jos van de Kerkhof, Country Manager bij Visa Nederland, legt uit welke betaalmethode je het best kunt gebruiken aan de hand van zeven veelvoorkomende situaties.

  1. Een vakantie boeken
    Een vakantie boeken doe je in de meeste gevallen met je pinpas of creditcard. Soms vereisen online reisplatforms een aanbetaling voor boekingen van hotels of activiteiten. Dit kan makkelijk met je creditcard of Visa Debit, de vernieuwde pinpas. Dat werkt niet alleen eenvoudig, maar biedt ook bescherming. Zowel creditcards als Visa Debit kunnen terugbetalingen van gewijzigde of geannuleerde boekingen versnellen, waardoor je makkelijker je geld terugkrijgt.
  2. Snacken in het vliegtuig
    Hoewel je in het vliegtuig vaak zowel digitaal als contant kunt betalen, accepteren sommige luchtvaartmaatschappijen alleen creditcards voor aankopen tijdens de vlucht. Het is handig om je creditcard of Visa Debit aan boord en binnen handbereik te hebben.Wist je dat je ook gewoon mobiel kunt betalen in de lucht? Je hebt geen netwerkverbinding nodig om met je telefoon of horloge te betalen. De transactie van een betaling die in het vliegtuig wordt gedaan, wordt verwerkt zodra je weer met beide benen op de grond staat.
  3. Een auto huren
    Als je een auto – of ander voertuig – huurt op vakantie, wil je het gevoel hebben dat je veilig op pad kunt. Een voordeel dat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat autohuurverzekeringen inbegrepen zijn bij sommige creditcards. Als je betaalt met zo’n creditcard, weet je dat je extra beschermd bent bij eventuele ongelukken. Neem altijd eerst contact op met je creditcardmaatschappij om achter de details van de dekking en eventuele uitsluitingen te komen.
  4. Souvenirs kopen op de markt
    Bij het bezoeken van de lokale markt kan het handig zijn om contant geld bij de hand te hebben. In sommige landen accepteren kleine verkopers nog geen betaalpas. Op die plekken wil je je unieke souvenir natuurlijk niet mislopen, dus is het goed om geld te halen bij een geldautomaat in de buurt. Vaak kan je op het scherm makkelijk zien of jouw betaalpas het daar doet. Laat je niet afleiden en scherm je pincode goed af.
  5. Noodgevallen: van kapotte auto tot ziekenhuisbezoek
    In geval van nood, zoals een extra nacht in het hotel bijboeken vanwege een kapotte auto, een doktersbezoek of een grote aankoop vanwege verlies of diefstal, biedt een creditcard vaak een grotere bestedingslimiet. Je reis- of ziektekostenverzekering vergoedt vaak de kosten, maar je dient deze vaak eerst zelf te betalen voordat je het terug kunt vragen.
  6. Languit in de zon op een ligbed
    Voor het betalen van ligbedjes op het strand is het hebben van contant geld weer praktischer. Strandverkopers en verhuurders van ligbedden werken meestal uitsluitend met contant geld, vooral in meer afgelegen of minder toeristische plekken. Als je al contant geld bij je hebt, hoef je niet eerst een geldautomaat op te zoeken. Zo kan je langer genieten van de zon.
  7. Gekochte artikelen op reis
    Als je reisartikelen beschadigd of verloren raken, bieden creditcards ook bescherming. Met aankoopbescherming krijg je mogelijk een vergoeding of vervanging, bijvoorbeeld als je opblaasflamingo kort na aankoop lek raakt. Betaal met je creditcard, dan zijn je aankopen doorgaans tenminste 180 dagen verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Neem altijd eerst contact op met je creditcardmaatschappij om achter de details van de dekking en eventuele uitsluitingen te komen.
  8. Aankopen in lokale valuta
    Wanneer je in het buitenland aankopen doet, is het vaak voordeliger om te kiezen voor betaling in de lokale valuta in plaats van de door de winkelier aangeboden wisselkoers te accepteren. Winkeliers rekenen vaak een minder gunstige wisselkoers, waardoor je meer betaalt. Door in de lokale valuta te betalen, profiteer je van de wisselkoers van je eigen bank, die doorgaans beter is

Inzicht in wat de handigste betaalmethode is voor verschillende vakantiesituaties kan je reis soepeler en aangenamer maken. Een creditcard is handig voor huurauto’s, reserveringen en noodgevallen, en biedt gemak en bescherming. Met Visa Debit of je oude pinpas koop je eenvoudig een ijsje. Contant geld is daarentegen weer nuttig voor afdingen bij kleine lokale aankopen op de markt of het huren van strandbedjes. Door je betaalmethoden verstandig te kiezen, ga je met vertrouwen op reis om maximaal te genieten van je vakantie. Fijne reis!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Ik ga op vakantie en neem mee: mijn pinpas, creditcard én contant geld - Emerce (2024)

References

Top Articles
PQCDSM Vs Balanced Scorecard: Evaluating the best option for Manufacturing organizations
PQCDSM KPI Definitions – Enhancing Your Business Performance
Netronline Taxes
Will Byers X Male Reader
AllHere, praised for creating LAUSD’s $6M AI chatbot, files for bankruptcy
Summit County Juvenile Court
Rabbits Foot Osrs
Falgout Funeral Home Obituaries Houma
A Complete Guide To Major Scales
Fnv Turbo
Moviesda Dubbed Tamil Movies
Skip The Games Norfolk Virginia
Cars For Sale Tampa Fl Craigslist
Remnant Graveyard Elf
Revitalising marine ecosystems: D-Shape’s innovative 3D-printed reef restoration solution - StartmeupHK
Top Hat Trailer Wiring Diagram
Panorama Charter Portal
Louisiana Sportsman Classifieds Guns
Equibase | International Results
U Break It Near Me
Welcome to GradeBook
Craigslist Appomattox Va
Apple Original Films and Skydance Animation’s highly anticipated “Luck” to premiere globally on Apple TV+ on Friday, August 5
Allybearloves
12 Top-Rated Things to Do in Muskegon, MI
Jenna Ortega’s Height, Age, Net Worth & Biography
What Are The Symptoms Of A Bad Solenoid Pack E4od?
Craigslist Panama City Beach Fl Pets
Impact-Messung für bessere Ergebnisse « impact investing magazin
2011 Hyundai Sonata 2 4 Serpentine Belt Diagram
Obituaries, 2001 | El Paso County, TXGenWeb
Where to eat: the 50 best restaurants in Freiburg im Breisgau
Mobile crane from the Netherlands, used mobile crane for sale from the Netherlands
Mawal Gameroom Download
Craigslist Middletown Ohio
Diggy Battlefield Of Gods
NIST Special Publication (SP) 800-37 Rev. 2 (Withdrawn), Risk Management Framework for Information Systems and Organizations: A System Life Cycle Approach for Security and Privacy
Composite Function Calculator + Online Solver With Free Steps
Arcadia Lesson Plan | Day 4: Crossword Puzzle | GradeSaver
Mcgiftcardmall.con
Craigslist Mexicali Cars And Trucks - By Owner
Carteret County Busted Paper
Gotrax Scooter Error Code E2
boston furniture "patio" - craigslist
Petra Gorski Obituary (2024)
Darkglass Electronics The Exponent 500 Test
Greg Steube Height
Kjccc Sports
3367164101
Marine Forecast Sandy Hook To Manasquan Inlet
San Diego Padres Box Scores
Concentrix + Webhelp devient Concentrix
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6362

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.